Dispariţia companiei ″City Insurance″ de pe piaţa asigurărilor din România face valuri: poliţele RCA s-au scumpit spectaculos, în unele situaţii de două sau chiar de trei ori.
Biroul Asiguratorilor de Autovehicule susţine că preţurile poliţelor ″City Insurance″ erau extrem de mici, iar acum au fost aliniate la cele practicate de celelalte companii.
City Insurance a lăsat în urmă milioane de şoferi care şi-au luat poliţe RCA la cele mai mici tarife. Raportat la preţurile City Insurance, acum unii şoferi plătesc dublu sau triplu pentru o poliţă RCA.
Un şofer de vârstă medie, de exemplu, cu un coeficient bonus malus b4, a plătit 244 de lei pentru o asigurare auto obligatorie pe 6 luni. Astăzi trebuie să dea între 629 de lei şi 1105 lei. Altul plătea înainte pentru acelaşi gen de poliţa 310 lei, acum îl costă poliţa 735 de lei.
Paul Cambera, Broker Partener: ”Sunt situaţii în care tarifele sau dublat, chiar triplat. Sunt prea mulţi asiguraţi de preluat, RCA-ul nu e o afacere foarte bună aşa încât asiguratorii şi-au făcut tarife ca să îi descurajeze”.
Brokerii susţin că dispariţia unuia dintre cei mai importanţi jucători de pe piața poliţelor RCA a provocat nu doar creşterea spectaculoasă a tarifelor, ci şi modificări în comportamentul asiguraților: unii nu mai fac oferte pentru şoferii pe care îi consideră de risc, de exemplu până în 30 de ani. Alţi asiguratori fac diferențe de preț în funcție de originea şoferilor, aşa încât, de exemplu cei din Bucureşti şi Ilfov ajung să plătească mai mult decât o fac cei din alte zone ale ţării.
Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România susţine că poliţele RCA s-au scumpit, dar nu atât cât susţin brokerii. Iar valoarea primelor de asigurare pentru poliţele RCA trebuie raportată la tariful de referinţă al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi nu la valorile practicate de City Insurance care erau nejustificat de mici în comparaţie cu restul pieţei.
Madalin Roşu, preşedintele B.A.A.R.: ”Nu pot fi poliţe ifetine atâta vreme cât daunele costă, atâta vreme cât valori foarte mari din primele de asiguarare sunt plătite pentru daune făcute în străinătate”.
Potrivit legii, nicio poliţă RCA nu ar trebui să depăşească limita impusă de ASF, respectiv tariful de referinţă plus un adaos de maximum 36 la sută.
Sursă – https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate
Asigură-ți marfa și transportul.
Apelează-ne acum!
- 0040.248.280.350
Vrei sa afli mai multe noutati de la noi?
(Nu distribuim nimănui datele tale. Le vom păstra doar pentru a îți trimite noile noastre oferte)
Leave A Comment